stratenplan1
Krantje 2014
Programma 2014
Machteld en Leo 2014 Lint krijgt dan toch 66ste jaarmarkt

Dat heeft het te danken aan het nieuwe Lints Jaarmarkt Comité.

De jaarmarkt zal er helemaal anders uitzien en uitbreiden.Het was hard werken maar we hebben een mooi programma kunnen samenstellen", vertelt voorzitter Leo Vandenhoeck.

Zo begint om 8 uur de feestmarkt met marktkramers, krijgen de kinderen van de drie basisscholen rondritjes in huifkarren en wordt er een kinderboerderij ingericht. Om 16 uur is er een Dikke Bandenkoers voor kinderen en zijn er demonstraties boomzagen. Er wordt een free podium geïnstalleerd en 's avonds is er de afterparty. Ook de kermis staat er en de Heemkundige Kring opent zijn museum voor de tentoonstelling over Wereldoorlog I.

"Dit is echt een heel nieuw concept tegenover de vorige jaren. Het gemeentebestuur had de kermis in mei reeds uitgebreid met Lint Boetiek en een nieuwe avondmarkt. Maar toen kregen we te horen dat de jaarmarkt niet meer zou doorgaan. Dat kon voor ons als middenstand en horeca echt niet. Dit is een traditie sinds 1948. We hebben meteen een eigen comité opgericht en kregen steun van het Suikeren Zondag Comité dat zijn festiviteiten het weekend na de jaarmarkt houdt. Het was zeker niet makkelijk want we moesten helemaal van nul beginnen. Maar het belangrijkste is dat de jaarmarkt gewoon doorgaat", besluit Leo Vandenhoeck.

Het gemeentebestuur dat een jaarmarkt niet meer zag zitten, lijkt nu toch opgetogen met het initiatief. "De jaarmarkt ging er de laatste jaren alleen maar op achteruit. We zijn dan ook heel tevreden dat het evenement nu georganiseerd wordt vanuit de middenstand en de horeca zelf. De gemeente is niet meer de organisator maar we zullen de logistieke steun graag bieden", vertelt Geert Verhulst (sp.a) als schepen van Feestelijkheden.

(FSL / 27/08/2014)